Gastenboek

17 gedachten over “Gastenboek

 1. Ha Joop,
  bedankt voor het begeleiden van de ontdekkingsreis naar…mezelf.Ik vind het de mooiste en boeiendste reis die je als mens kunt maken.

  liefs Johanna:-)

 2. Dag Joop,

  jee, wat heb jij VEEL gedaan! Het duizelt mij bijna!

  Verder: mooi en overzichtelijk. Ik herken jou in de opmaak. Dat is dus authentiek.

  Over je foto twijfel ik wel een beetje.
  Liefs, Marika 🙂

 3. Geachte heer Burgerhout,

  De website is helder en begrijpelijk. Het zit ‘m in de eenvoud.
  De begeleiding is erg prettig en vertrouwd en zeer succesvol voor het individu.

  Groet,

  Rian

 4. Mijn naam wil ik liever niet noemen. Ik hoop dat je dat begrijpt. Ik ben een vrouw van middelbare leeftijd. Ik kwam bij Joop met meerdere problemen. Het voor mij belangrijkste probleem was het contact met mijn moeder en hoe dit herstelt is. Ik wil dat graag delen:

  Zolang ik mij kan herinneren had ik veel moeite met mijn moeder en dat werd de laatste jaren steeds erger. Als ik bij mijn moeder was geweest voelde ik me erg gejaagd en nerveus, had het gevoel dat alles wat ik deed of zei afgekeurd werd. In mijn moeders ogen zag ik een afwijzing en hoe ik ook mijn best deed ik zag het niet verdwijnen. Kortom, ik voelde mij niet geliefd door haar. Ik werd hier steeds nerveuzer van en wilde het liefste zo min mogelijk bij haar zijn. Ik heb toen besloten om het contact te verbreken om de afwijzing niet te voelen. Ik dacht dat het de beste oplossing was, want als ik haar niet meer zag dan waren die nare gevoelens er ook niet, dacht ik. Dat luchtte maar tijdelijk op, want na een tijdje ging ik mij toch weer heel naar voelen. Ik had angst gekregen om mijn broers en zussen tegen te komen en was bang voor hun reactie. Ik ben toen boodschappen gaan doen op plekken waar ik ze niet zou kunnen tegenkomen. Ik was ook bang dat mijn moeder dood zou gaan zonder dat er vrede tussen ons was en zonder vrede met mijn moeder had ik ook geen vrede met mezelf. Het blijft tenslotte toch mijn moeder. Joop heeft me toen geholpen om het contact te herstelen, zodat ik weer naar mijn moeder toe kon gaan, maar dan niet gejaagd en nerveus, maar rustig en kalm. De technieken die gebruikt zijn, zijn o.a. hypnose en familieopstellingen. Dat werkte razendsnel, ik kwam erachter hoe familiesystemen werken en hoe je daar anders mee kan omgaan. Ook kwam ik erachter dat het niet uitmaakt hoe anderen me zien, maar belangrijker is hoe ik mezelf zie en aan dat zelfbeeld kan ik iets veranderen. Als ik mezelf als een geliefd persoon leer zien, hoef ik me niet meer nerveus te gedragen, ongeacht wat anderen van me vinden.
  Dit gaat een mens ook uistralen, anderen merken dit op en gaan zichzelf vanzelf anders naar je gedragen. Daar hoef je niets voor te doen.
  Ik heb na jaren weer contact openomen met mijn moeder. Eerst via de telefoon, later toen ik me veilig genoeg voelde ben ik naar haar toegegaan. We hebben nu een fijn contact en ik ga graag naar haar toe, onder dat ik mij ongemakkelijk voel. Ik heb geleerd het heft in eigen hand te nemen en dan verandert er veel. De afwijzing in de ogen van mijn moeder is veranderd in verbazing. Volgens mij denkt ze: is dit nu mijn zenwuachtige dochter? Ik kan nu zeggen: ik ben een geliefd persoon. En tegen mijn moeder: Moeder, ik hou van u.

 5. ha Joop.
  Ongeloveloos kerel wat heb jij veel gedaan en gepubliceerd in je leven.
  Ik wou ff een paar artkelen van je stelen, maar dat gaat niet.
  Jammer.
  Je hebt goede dingen geplubiceerd.
  jan

 6. Van alle hulpverleners die ik ken ben jij de enige die me zingend ontving en met een “God zegene jou en de jouwen” de deur deed uitgaan. Na 2 x ben ik erg tevreden. Dank, Joo:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *